Ga naar de inhoud

Over mij

Ik ben Nienke Jet de Vries, de edelsmid achter Atelier Glimke. Mijn interesse in vormgeving, fijne techniek, ambacht en creatie kwamen in 2018 samen in het edelsmeden. Eerst heb ik onder leiding van o.a. Theo van Halsema vele avonden achter de stavelij, zoals de werkbank van een edelsmid heet, doorgebracht. Daaruit voortvloeiend heb ik in 2023 de tweejarige opleiding tot edelsmid voltooid bij het Collectief Edelsmeden Leeuwarden (CEL) onder leiding van Sanne Bergsma.


Het woord ‘atelier’ verwijst naar een werkplaats en daarmee het ambachtelijk vervaardigen van sieraden. Daarbij roept het ook iets kunstzinnigs op. Dat past bij de unieke sieraden die ik op ambachtelijke wijze maak. Het Friese woord ‘glimke’ maakt het atelier compleet. Glimke betekent glimlach in het Fries. Ik heb veel plezier in het vervaardigen van sieraden en hoop dat de ontvanger ze ook met veel plezier zal dragen. Verder kan ‘glimke’ geassocieerd worden met glimmen en glanzen.

De Friese taal inspireert mij, het is rijk aan klank en verbindt in emotie. Daarom dragen de producten van Atelier Glimke met grutskens een Friese titel.

Atelier Glimke: “Eigentiidske sieraden, mei de hân en in glimke makke